top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıGazi Hukuk Bürosu

İnfaz Uygulamasına İlişkin Önemli Duyuru

29.12.2020 tarihli Resmi Gazetede “Gözlem Ve Sınıflandırma Merkezleri İle Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik” yayımlanmıştır. Bu yönetmeliğin 32. maddesine göre herhangi bir suç ayrımı olmaksızın – buna terör suçları da dâhil olmak üzere – Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen eşik puanın aşılması şartıyla, iyi halli olan hükümlülerin ceza infaz kurumunda kalması gereken sürenin onda biri (1/10) oranında daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabileceğine yönelik düzenleme yapılmıştır.

Mezkûr düzenleme Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından pandemi süreci nedeniyle eşik puan bildiriminin yapılmaması gerekçesiyle bugüne kadar uygulanmamıştır.

18.11.2021 tarihi itibariyle Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, eşik puan uygulamasına ilişkin şartları Ceza İnfaz Kurumlarına iletmiştir. Yönetmeliğin uygulanması ise 01.01.2022 tarihi itibariyle başlayacaktır.

01.01.2022 tarihi itibariyle iyi halli olan hükümlüler, belirlenen eşik puanın aşılması şartıyla ceza infaz kurumunda kalması gereken sürenin onda biri (1/10) oranında daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilecektir.

103 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page